< Terug naar locaties

Buitenschoolse opvang Eilandkanjers

BSO Eilandkanjers is gevestigd in basisschool Floris Radewijnsz. Kinderen van deze basisschool en basisscholen De Sterrenkijker en Koningin Wilhelmina zijn van harte welkom bij deze BSO.
De BSO is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er zijn twee groepen: een jongste groep en een oudste groep. Elke groep wordt begeleid door vaste pedagogisch medewerkers.

Werkwijze

De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers, die herkenbaar zijn aan hun gele SKCN-hesje en/of paarse SKCN-trui. Bij aankomst op de BSO krijgen de kinderen iets te eten en te drinken. Daarna is er tijd voor binnen- en /of buitenactiviteiten.

Activiteiten

Dagelijks is er voor elke groep een ‘activiteit van de dag’. We stimuleren de kinderen om aan deze activiteiten mee te doen, maar ze hoeven dit niet. De BSO is immers vrije tijd; niets moet, veel mag! Een overzicht van de activiteiten die bij het thema van die periode horen, hangt op de groep. Kinderen kunnen zo zelf kiezen uit de activiteiten. We bieden zoveel mogelijk afwisselende activiteiten aan: waaronder creatief, sport en spel, natuur en techniek.

We beschikken over 3 lokalen, inclusief het kooklokaal (waar we workshops kunnen aanbieden). De jongste groep heeft een eigen lokaal met diverse hoeken en spelmogelijkheden. De oudste groep maakt gebruik van een lokaal dat meer geschikt is voor hen, voorzien van o.a. banken, computer en spelcomputer. Ook maken we gebruik van de hal.

De lokalen liggen naast elkaar, zodat kinderen kunnen kiezen voor de activiteit die in elk lokaal gedaan wordt en bij elkaar in en uit kunnen lopen. Daarnaast is er een grote veilige buitenruimte waar de kinderen met allerlei buitenspelmateriaal aan de gang kunnen. Ook is er een voetbalkooi, aangrenzend aan het plein.

BSO Eilandkanjers werkt waar dat kan samen met, de door gemeente Leerdam aangestelde, combifunctionarissen op het gebied van sport, spel en cultuur

Vakantieopvang

Voor de vakanties wordt steeds een aantrekkelijk en afwisselend vakantieprogramma samengesteld.
Eenmaal per jaar – eind juni – gaan de kinderen vanaf 7 jaar van de BSO’s in Leerdam en Asperen op kamp; een nachtje kamperen met daaromheen op vrijdag en zaterdag een activiteitenprogramma.


GGD rapport

Landelijk registratienr.

1724.38.184

Openingstijden


VSO
di, do en vr van 7:30 - 8:30 uur

BSO

ma, di, do, vr van 14:30 – 18:30 uur

Tijdens schoolvakanties is de opvang van 8:00 - 18:30 uur.


Bij voldoende aanmeldingen is de BSO tijdens studiedagen van school de hele dag geopend.


Daarnaast kan de BSO ook op woensdagmiddag opvang bieden, u kunt zich daarvoor opgeven via de administratie van SKCN. 


Locatiemanager

Joke Broer
j.broer@skcn.nl
T. 0345-639 552 / 522
Aanwezig op ma, di, do en vr-ocht.

Contact

VSO/BSO Eilandkanjers

Drossaardslaan 64
4143 BD Leerdam
T. 06-293 144 02