< Terug naar locaties

Buitenschoolse opvang Fortkanjers

BSO Fortkanjers is gevestigd in peuterspeelzaal Piggelmee en bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van basisscholen De Open Poort en De Zandheuvel.
Er is een groep van maximaal 20 kinderen die wordt begeleid door 2 vaste pedagogisch medewerkers. Op de dagen dat de BSO is geopend, is de peuterspeelzaal veranderd in een gezellige BSO-ruimte. We hebben hiervoor kasten op wielen met divers spelmateriaal. Op het plein kunnen de kinderen naar hartelust spelen met buitenspeelgoed. Het grasveld achter de locatie biedt ook veel speelmogelijkheden.

Werkwijze

De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers, die herkenbaar zijn aan hun gele SKCN-hesje en/of paarse SKCN-trui. Bij aankomst op de BSO krijgen de kinderen iets te eten en te drinken. Daarna is er tijd voor binnen- en /of buitenactiviteiten.

Activiteiten

Dagelijks wordt er een "activiteit van de dag” aangeboden. De kinderen worden gestimuleerd om aan deze activiteiten mee te doen, maar hoeven dit niet. De BSO is immers vrije tijd; niets moet, veel mag! De activiteiten worden wekelijks bekendgemaakt aan de ouders via posters en mail. Wij bieden zoveel mogelijk afwisselende activiteiten aan: waaronder creatief, sport en spel, natuur en techniek.

BSO Fortkanjers werkt regelmatig samen met, de door de gemeente Lingewaal aangestelde, combifunctionarissen op het gebied van sport, spel en cultuur. Een voorbeeld van een activiteit die heeft plaatsgevonden was de komst van een striptekenaar die de kinderen in enkele middagen de beginselen van het striptekenen bij bracht.

Vakantieopvang

Voor de vakanties wordt steeds een aantrekkelijk en afwisselend vakantieprogramma samengesteld.
Afhankelijk van het aantal opgegeven kinderen kan de opvang tijdens vakanties plaatsvinden bij een BSO in Leerdam.
Eenmaal per jaar – eind juni – gaan de kinderen vanaf 7 jaar van de BSO’s in Leerdam en Asperen op kamp; een nachtje kamperen met daaromheen op vrijdag en zaterdag een activiteitenprogramma.
GGD rapport

Landelijk registratienr.

283.836.374

Openingstijden

Ma, di, do van 15:00 – 18:30 uur 


Tijdens schoolvakanties is opvang van 7:00 - 18:30 uur mogelijk, standaard is dit van 8:00 -18:30 uur.


Bij voldoende aanmeldingen is de BSO tijdens studiedagen van school de hele dag geopend.


Daarnaast kan de BSO ook op woensdag- en vrijdagmiddag opvang bieden, u kunt zich daarvoor opgeven via de administratie van SKCN.
Dit geldt eveneens voor voorschoolse opvang.


Locatiemanager

Trudy van Dalen
t.vandalen@skcn.nl
T. 0345-639 568/555
aanwezig op ma t/m do

Contact

BSO Fortkanjers

van Arkelstraat 48
4147 EN Asperen
T. 06-449 535 40