< Terug naar locaties

Buitenschoolse opvang Glaskanjers in KC Het Kristal

BSO Glaskanjers is gevestigd in Kindcentrum Het Kristal. Kinderen uit het Kindcentrum en van scholen in de nabije omgeving - De Wilgenhoek, Het Mozaïek, Klim Op, El Boukhari en Calvijnschool - zijn van harte welkom bij deze BSO.
De BSO is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.  Er is opvang voor maximaal 40 kinderen, die worden begeleid door vaste pedagogisch medewerkers en in een vaste stamgroep horen. Deze BSO heeft een aparte 8+ groep.

Werkwijze

De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers, die herkenbaar zijn aan hun gele SKCN-hesje en/of paarse SKCN- trui. Er zijn ook kinderen die door een taxi worden gebracht. Bij aankomst op de BSO krijgen de kinderen iets te eten en te drinken. Daarna is er tijd voor binnen- en /of buitenactiviteiten.

Activiteiten

Dagelijks wordt er een ‘activiteit van de dag’ aangeboden. De kinderen worden gestimuleerd om aan deze activiteiten mee te doen, maar hoeven dit niet. De BSO is immers vrije tijd; niets moet, veel mag! De activiteiten worden wekelijks bekendgemaakt aan de ouders via posters en mail. Wij bieden zoveel mogelijk afwisselende activiteiten aan: waaronder creatief, sport  en spel, natuur en techniek. Voor alle leeftijden zijn er diverse passende activiteiten.

BSO Glaskanjers werkt waar dat kan samen met, de door gemeente Leerdam aangestelde, combifunctionarissen op het gebied van sport, spel en cultuur

Vakantieopvang

Voor de vakanties wordt steeds een aantrekkelijk en afwisselend vakantieprogramma samengesteld.
Eenmaal per jaar – eind juni – gaan de kinderen vanaf 7 jaar van de BSO’s in Leerdam en Asperen op kamp; een nachtje kamperen met daaromheen op vrijdag en zaterdag een activiteitenprogramma.

Voorschoolse opvang en studiedagen

Bij voldoende aanmeldingen is de BSO tijdens studiedagen van school de hele dag geopend. U kunt zich daarvoor opgeven via de administratie van SKCN. Dit geldt eveneens voor voorschoolse opvang.


GGD rapport
Landelijk registratienr.
1219.25.316

Openingstijden

ma
14:30 - 18:30 uur
di
14:30 - 18:30 uur
wo
12:30 - 18:30 uur
do
14:30 - 18:30 uur
vr
14:30 - 18:30 uur

 
Tijdens schoolvakanties is opvang van 8:00 - 18:30 uur.


Bij voldoende aanmeldingen is de BSO tijdens studiedagen van school de hele dag geopend.

U kunt zich daarvoor opgeven via de administratie van SKCN.
Dit geldt eveneens voor voorschoolse opvang.


Locatiemanager

Joke Broer
j.broer@skcn.nl
T. 0345-639 552/ 555
Aanwezig op ma, di, do en vr-ocht.

Contact

BSO Glaskanjers

Tiendweg 11-b
4142 EG Leerdam
T. 06-201 89 538