< Terug naar locaties

Buitenschoolse opvang Hofkanjers

BSO Hofkanjers is gevestigd in het mooie, nieuwe en lichte gebouw van de Julianaschool. Kinderen van deze basisschool en van De Hobbitstee zijn van harte welkom bij deze BSO.

De BSO is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er zijn 2 groepen: een jongste groep en een oudste groep. Elke groep wordt begeleid door vaste pedagogisch medewerkers: twee voor de jongste groep en een voor de oudste groep.

Werkwijze

VSO
De pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat uw kind(eren) op tijd in de klas is.
BSO
De kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers, die herkenbaar zijn aan hun gele SKCN-hesje en/of paarse SKCN- trui. Bij aankomst op de BSO krijgen de kinderen iets te eten en te drinken. Daarna is er tijd voor binnen- en /of buitenactiviteiten. 

Activiteiten

Dagelijks wordt er voor elke groep een "activiteit van de dag” aangeboden. De kinderen worden gestimuleerd om aan deze activiteiten mee te doen, maar hoeven dit niet. De BSO is immers vrije tijd; niets moet, veel mag! De activiteiten worden wekelijks bekendgemaakt aan de ouders via posters en mail. We bieden zoveel mogelijk afwisselende activiteiten aan: waaronder creatief, sport en spel, techniek en natuur.

De jongste groep heeft een eigen ruimte met diverse hoeken en spelmogelijkheden. De oudste groep maakt gebruik van een ruimte die overdag door de school wordt gebruikt, maar na schooltijd wordt ingeruimd voor gebruik door de BSO. De ruimtes liggen naast elkaar, zodat kinderen kunnen kiezen voor de activiteiten die in elk lokaal gedaan worden en bij elkaar in en uit kunnen lopen.
Daarnaast is er een grote, veilige buitenruimte waar de kinderen met allerlei buitenspelmateriaal bezig kunnen zijn.

Bij minder mooi buitenweer kan er voor sport en spel tevens gebruik gemaakt worden van het speellokaal van de school.

BSO Hofkanjers werkt waar dat kan samen met, de door de gemeente Leerdam aangestelde, combifunctionarissen op het gebied van sport, spel en cultuur.
Ook werken we samen met de volkstuinvereniging voor het huren en onderhouden van een volkstuin waarin door de kinderen allerlei lekkers wordt gezaaid, verzorgd en geoogst. Vervolgens maken verwerken we samen de oogst in lekkere gerechtjes!

Vakantieopvang

Voor de vakanties wordt steeds een aantrekkelijk en afwisselend vakantieprogramma samengesteld.
Eenmaal per jaar – eind juni – gaan de kinderen vanaf 7 jaar van de BSO’s in Leerdam en Asperen op kamp; een nachtje kamperen met daaromheen op vrijdag en zaterdag een activiteitenprogramma.
GGD rapport
Landelijk registratienr.
4910.89.600

Openingstijden


VSO 

Ma, Do van 7:30 - 8:30 uur


BSO

Ma, di, do van 14:30 – 18:30 uur
Vr van 12:00 – 18:30 uur


Tijdens schoolvakanties is opvang van 8:00 -18:30 uur.


Bij voldoende aanmeldingen is de BSO tijdens studiedagen van school de hele dag geopend.


Daarnaast kan de BSO ook op woensdagmiddag opvang bieden, u kunt zich daarvoor opgeven via de administratie van SKCN.


Locatiemanager

Joke Broer
j.broer@skcn.nl
T. 0345-639 552 / 555
Aanwezig op ma, di, do en vr-ocht.

Contact

BSO Hofkanjers
Kon. Emmalaan 45
4141 EA Leerdam
T. 06-487 180 43