Peuteropvang bij peuterspeelgroep

26 juni 2019

Wist u dat SKCN ook peuteropvang aanbiedt?

SKCN biedt peuteropvang bij peuterspeelgroepen Grollebollen (Meerkerk) en Pepijn (Leerdam).
Peuteropvang is halve dagopvang voor peuters in combinatie met een peuterspeelgroep. Bij peuterspeelgroep Grollebollen zijn de kinderen op dinsdag en donderdag welkom van 7:30 tot 13:00 uur. Bij peuterspeelgroep Pepijn van 7:30 tot 12:45 uur. Afhankelijk van de vraag, kijken we welke ochtend(en) peuteropvang bij Pepijn gewenst is. Ouders hebben flexibiliteit wanneer ze hun kind brengen en ophalen. Brengen kan tussen 7:30 en 8:45 uur. Ophalen kan vanaf 11:30 uur tot 12:45 of 13:00 uur. Voor peuteropvang geldt een 48 weken contract, in de schoolvakanties is er dan ook opvang.

Waarom kiezen voor peuteropvang?

  • Ouders zijn flexibel wanneer ze hun kind wegbrengen en ophalen. Dit zorgt ervoor dat de tijden van de opvang beter aansluiten op hun werk en/of school van hun andere kind(eren).
  • Kinderen wennen alvast om langer in een groep aanwezig te zijn. Dit is een goede voorbereiding op de basisschool.
  • De groepen kunnen wat kleiner zijn. Zeker aan het begin en einde van de dag en in de vakantieperiode. Voor pedagogisch medewerkers is het mogelijk om de kinderen (en hun ouders) extra tijd en aandacht te geven. Dit is goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

    ‘ Een kindje sprak helemaal niet op de peuterspeelgroep. Door de extra aandacht en de veiligheid in een kleine groep heeft hij zich de laatste maanden goed ontwikkeld. Nu lijkt hij vrijer en praat hij voluit tegen iedereen.’
    – pedagogisch medewerker

  • De inbegrepen lunch is een gezellig en leerzaam moment voor kinderen om nieuwe vaardigheden aan te leren. Ook voor ouders is het fijn als hun kind al gegeten heeft.
  • Sommige ouders krijgen meer kinderopvangtoeslag. Hierdoor kan peuteropvang voordeliger/financieel aantrekkelijker zijn dan de peuterspeelgroep.

Wil u meer informatie of heeft u interesse?

Neem contact op met onze medewerkers klantcontact van het servicebureau via info@skcn.nl of bel 0345-639 555.